← Cloudflare Fundamentals / fundamentals / user-profiles
Odstranění účtu Cloudflare
Kdo může smazat svůj účet
Pokud váš účet používá Jednotné přihlašování (SSO), bude možná muset váš superadministrátor smazat váš účet za vás.
Pokud váš účet nepoužívá SSO, můžete jej smazat sami.
Předpoklady
Než může Cloudflare zrušit váš účet a smazat vaše osobní údaje, musíte pro každou doménu spojenou s vaším účtem Cloudflare projít níže uvedeným postupem:
- Zrušit předplatná nebo doplňkové služby
- Odebrání domény z Cloudflare
- Odebrání nameserverů Cloudflare u registrátora domény
- Vypnutí automatického obnovování domény(domén) u Registrátora
- Pokud používáte Cloudflare CNAME setup, aktualizace záznamů DNS u vašeho poskytovatele DNS tak, aby směřovaly na IP adresy nebo názvy hostitelů vašeho webu místo na Cloudflare.
- Odstranění platebních údajů
- (Volitelné) Stáhněte si kopii svých faktur. Po smazání již faktury nebudou dostupné a nelze vám je znovu zaslat.
Odstranění účtu Cloudflare
Když se zaregistrujete u Cloudflare, vytvoříme vám uživatelský profil a účet s názvem [email protected]'s account, a váš uživatelský profil je správcem nově vytvořeného účtu. V uživatelském profilu spravujete předvolby, jako je heslo nebo jazyk, zatímco v účtu spravujete konfigurace produktů Cloudflare.
Když smažete svůj profil, smaže se i účet spojený s tímto profilem a všechny účty, kde jste posledním aktivním členem. Smazání účtu je trvalé. Smažou se také všechny účty, kde jste hlavním vlastníkem, a všichni ostatní uživatelé v těchto účtech budou odebráni.
Po odstranění profilu můžete e-mailovou adresu z tohoto profilu použít k vytvoření nového účtu. Ve většině případů se váš e-mail hned uvolní a půjde použít pro novou registraci. U uživatelů, jejichž účet je uzamčen (z právních důvodů), to ale platit nemusí.
Z Cloudflare budou odstraněny všechny domény, předplatná a fakturační údaje na vašem účtu.
-
Přihlaste se do dashboardu Cloudflare.
Přejděte na Domovská stránka účtu ↗ -
Vyberte My Profile.
-
Vyberte Odstranit tohoto uživatele.
-
Vyberte Odstranění uživatele.
-
Postupujte podle pokynů a dokončete smazání svého účtu.