← Cloudflare Workers / workers / versions-and-deployments
Vrácení zpět
Můžete se vrátit k dříve nasazené verze vašeho Workeru pomocí Wrangler nebo Cloudflare dashboard. Návrat k předchozí verzi vašeho Workeru okamžitě vytvoří nový nasazení uvedenou verzí a stane se aktivním nasazením pro všechny vaše nasazené trasy a domény.
Vrátit se můžete z libovolného nasazení, včetně:
- Jednoverzové nasazení (rollback nahradí aktuální verzi vybranou verzí).
- A rozdělené nasazení se dvěma verzemi (vrácení zpět nahradí obě verze vybranou verzí se 100% provozu).
Pomocí nástroje Wrangler
Chcete-li se vrátit ke konkrétní verzi svého Workeru pomocí Wrangleru, použijte wrangler rollback příkazu.
Pomocí Cloudflare Dashboard
Chcete-li se vrátit ke konkrétní verzi svého Workeru přes Cloudflare dashboard:
-
V dashboardu Cloudflare přejděte na Workers & Pages stránce.
Přejděte na Workers & Pages ↗ -
Vyberte svůj Worker > Deployments.
-
Klikněte na ikonu tří teček vpravo od verze, na kterou se chcete vrátit, a vyberte Vrácení zpět.
Vrácení zpět z rozděleného nasazení
Pokud používáte postupné nasazení se dvěma verzemi rozdělujícími provoz, vrácení zpět provede následující:
- Nahraďte rozdělené nasazení nasazením s jednou verzí.
- Nasměrujte 100 % provozu na verzi, kterou jste vybrali pro rollback.
Tím se v podstatě jedna verze povýší na zpracování veškerého provozu, což se hodí, pokud si u jedné z verzí v rozděleném nasazení všimnete problémů a chcete se okamžitě vrátit ke stabilní verzi.
Chcete-li se vrátit zpět z rozděleného nasazení (split deployment):
- Zjistěte, která verze v rámci děleného nasazení je stabilní a funguje správně.
- Použijte postup rollbacku nebo vrácení nasazení v dashboardu pro návrat k této verzi.
- Rozdělené nasazení bude nahrazeno vybranou verzí se 100 % provozu.
Limity
Limit rollbacků
Vrátit se můžete pouze na 100 naposledy publikovaných verzí.
Bindings
Nelze se vrátit k předchozí verzi svého Workeru, pokud Zdroje Cloudflare Developer Platform (například KV a D1) byly mezi verzí vybranou pro rollback a verzí v aktivním nasazení smazány nebo změněny. Konkrétně rollbacky nebudou povoleny, pokud:
- Změna životního cyklu třídy Durable Object (přes
exportsnebo zastaralýmigrationspole) došlo mezi verzí v aktivním nasazení a verzí, na kterou se provádí návrat. - Pokud má cílové nasazení binding na R2 bucket, KV namespace nebo frontu, které již neexistují.