INTEGRITY Dokumentace

Začínáme s Cloudflare Zero Trust: časté dotazy

❮ Zpět na FAQ

Jak se zaregistruji do Cloudflare Zero Trust?

Zaregistrovat se můžete ještě dnes na Cloudflare dashboard. Přejděte na Zero Trust, vyberte název týmu a platební plán a během pár minut začněte chránit svou síť.

Co je doména týmu / název týmu?

Doména vašeho týmu je jedinečná subdoména přiřazená k vašemu účtu Cloudflare, například <your-team-name>.cloudflareaccess.com. Nastavení domény týmu je klíčovým krokem konfigurace Zero Trust. Právě zde uživatelé najdou aplikace, které jste zabezpečili za Cloudflare Zero Trust: zobrazují se v App Launcher : a budou moci k nim odesílat přihlašovací požadavky. Přizpůsobitelná část vaší domény týmu se nazývá název týmu. Název týmu a doménu týmu si můžete zobrazit v Cloudflare dashboard v části Zero Trust > Nastavení.

název týmu doména týmu
your-team-name <your-team-name>.cloudflareaccess.com

Název svého týmu můžete kdykoli změnit, pokud nemáte na svém účtu povolenou funkci SSO pro dashboard Cloudflare. Pokud je SSO pro dashboard Cloudflare povoleno, musíte vypnutí SSO před změnou názvu vašeho týmu.

Když změníte název týmu, starý název se uvolní a mohou si jej nárokovat jiné účty. Pokud ale celou organizaci Zero Trust smažete, název týmu, který používala, zůstane trvale rezervovaný a žádný účet, ani ten váš, jej už nebude moct znovu použít.

Jak převedu název týmu do jiného účtu?

Pokud chcete přesunout název týmu z jednoho účtu Cloudflare do jiného (například při migraci z osobního účtu na firemní účet), můžete to udělat, dokud zdrojová Zero Trust organizace stále existuje:

  1. Ve zdrojovém účtu přejděte na Nastavení a změňte název týmu na dočasnou hodnotu (například mycompany-old).
  2. V cílovém účtu přejděte na Nastavení a nastavte název týmu na požadovanou hodnotu.

Proč se na přihlašovací stránce a v App Launcheru stále zobrazuje můj starý název týmu?

Po změně názvu týmu je třeba zkontrolovat nastavení stránky Block page, Login page a App Launcher, aby se v nich nový název týmu skutečně projevil.

Chcete-li ověřit, že se změna názvu vašeho týmu úspěšně projevuje na Block page, Login page a v App Launcher:

  1. V Cloudflare dashboard, přejděte na Zero Trust > Vlastní stránky > Název a doména týmu.
  2. Najděte Bloková stránka Gateway na úrovni účtu a Přihlašovací stránka Access sekce a poté vyberte Správa vedle stránky, kterou chcete zkontrolovat jako první.
  3. Zkontrolujte, že hodnota v Název vaší organizace odpovídá názvu vašeho nového týmu.
  4. Pokud se požadovaný název ještě nezobrazuje, změňte hodnotu na požadovaný název týmu a vyberte Save.
  5. Zkontrolujte obě stránky (Bloková stránka Gateway na úrovni účtu a Přihlašovací stránka Access nastavit Název vaší organizace jako požadovaný název týmu.

App Launcher zobrazí stejný název týmu, jaký je nastavený na přihlašovací stránce Access, takže není třeba aktualizovat Název vaší organizace pole na stránce App Launcher.

Jak změním svůj plán předplatného?

Chcete-li provést změny ve svém předplatném, navštivte sekci Billing v Zero Trust > Nastavení v Cloudflare dashboard. Své předplatné můžete kdykoli změnit nebo zrušit. Mějte na paměti, že pokud svůj plán snížíte během fakturačního cyklu, nižší cena za snížený plán se uplatní až v následujícím fakturačním cyklu. Pokud plán zvýšíte během fakturačního cyklu, bude vám vyšší plán vyúčtován ihned ve chvíli, kdy si ho vyberete.

Jak se počítají aktivní licenční místa?

Předplatné Cloudflare Zero Trust je tvořeno licenčními místy, která spotřebovávají uživatelé vašeho účtu. Když se uživatel ověří v aplikaci nebo zaregistruje svého agenta do Cloudflare One Client, započítá se to proti jednomu z vašich aktivních licenčních míst. Licenční místa lze přidávat, odebírat nebo rušit na Nastavení > Plán Cloudflare One. Pokud jsou aktuálně vyčerpána všechna licenční místa, musíte nejprve odebrat uživatele, než snížíte počet zakoupených licenčních míst.

Odebírání uživatelů

Licenční místa uživatelů pro Access a Gateway můžete odebrat na Tým a zdroje > Uživatelé > Vaši uživatelé. Odebrání uživatele bude mít důsledky jak pro Access, tak pro Gateway:

Zrušení uživatelů

Akce Odvolat ukončí aktivní relace a odhlásí aktivní zařízení, ale neuvolní licenční místo obsazené uživatelem.

Jak zjistím, že je moje síť chráněna pomocí Cloudflare Zero Trust?

Můžete navštívit Stránka nápovědy Zero Trust. Tato stránka vám poskytne přehled podrobností o vaší síti i přehled kategorií, které se blokují nebo povolují.