INTEGRITY Dokumentace

Více uživatelů na zařízení se systémem Windows

Dostupnost funkcí

Klientské režimy Plány Zero Trust
Všechny režimy Všechny plány
Systém Dostupnost Minimální verze WARP
Windows 2025.6.1400.0
macOS
Linux
iOS
Android
ChromeOS

Cloudflare One Client (dříve WARP) podporuje více uživatelů na jednom zařízení Windows. V režimu více uživatelů má každý uživatel svůj vlastní registrace zařízení, a Cloudflare One Client automaticky přepne registraci zařízení, jakmile se uživatel přihlásí ke svému účtu Windows. Veškerý provoz na Cloudflare bude přiřazen aktuálně aktivnímu uživateli Windows. Díky tomu mohou administrátoři uplatňovat zásady založené na identitě a nastavení zařízení, auditovat aktivitu uživatelů a odebírat jednotlivé uživatele ze sdílené pracovní stanice.

Povolte režim více uživatelů

Chcete-li povolit podporu více uživatelů v systému Windows, nasadit soubor MDM do zařízení s multi_user klíč nastavený na true. Například:

<dict>
  <key>multi_user</key>
  <true/>
  <key>configs</key>
  <array>
    <dict>
      <key>organization</key>
      <string>your-team-name</string>
      <key>display_name</key>
      <string>Default</string>
    </dict>
  </array>
</dict>

Chcete-li používat režim více uživatelů společně s Windows: fáze před přihlášením a Přepínání mezi organizacemi Zero Trust možnosti:

<dict>
  <key>multi_user</key>
	<true/>
  <key>pre_login</key>
  <dict>
    <key>organization</key>
    <string>mycompany</string>
    <key>auth_client_id</key>
    <string>88bf3b6d86161464f6509f7219099e57.access</string>
    <key>auth_client_secret</key>
    <string>bdd31cbc4dec990953e39163fbbb194c93313ca9f0a6e420346af9d326b1d2a5</string>
  </dict>
  <key>configs</key>
  <array>
		<dict>
			<key>organization</key>
			<string>mycompany</string>
			<key>display_name</key>
			<string>Production environment</string>
  	</dict>
		<dict>
			<key>organization</key>
			<string>test-org</string>
			<key>display_name</key>
			<string>Test environment</string>
		</dict>
  </array>
</dict>

Při prvním zapnutí režimu více uživatelů se uživatelé budou muset znovu zaregistrovat, i když už dříve registraci provedli.

Logika registrace Cloudflare One Client

Následující vývojový diagram znázorňuje, jak se nastavení registrace Cloudflare One Client projeví při přihlašování a odhlašování uživatelů:

flowchart TB
    start(["Enable multi-user mode"])-->reg["Active Windows user is prompted to register Cloudflare One Client"]
		reg--"Log out of Windows"-->prelogin
		reg--"Switch user"-->regexists

    subgraph preloginbehavior["Windows login screen"]
		prelogin{{"Is there a pre-login <br />registration?"}}
    preloginyes["Use pre-login settings"]
		prelogin--"Yes"-->preloginyes
		prelogin-. "No" .->preloginno
		preloginno["Stay registered as <br />previous Windows user"]
		end

		preloginbehavior--"Log in to Windows"---->regexists{{"Has the user already registered with Cloudflare One Client?"}}
		regexists--"Yes"-->user["Switch to that user's registration"]
		regexists-. "No" .->reg

Rychlé přepínání uživatelů

Rychlé přepínání uživatelů je funkce Windows, která uživatelům umožňuje přepínat účty bez odhlášení. Při rychlém přepínání uživatelů může být do zařízení přihlášeno více uživatelů současně a všichni mohou generovat síťový provoz. Cloudflare One Client přiřadí veškerý provoz uživateli, který má interaktivní window station. Pokud je například přihlášen uživatel A a rychlým přepnutím uživatele se přepne na uživatele B, provoz z obou účtů bude vypadat, jako by pocházel od uživatele B. Je to proto, že uživatel B nyní aktivně používá grafické rozhraní plochy Windows. Nyní předpokládejme, že se uživatel B odhlásí a neexistuje žádný registrace před přihlášením; Cloudflare One Client bude i nadále přiřazovat provoz uživateli B, dokud se uživatel A znovu nepřihlásí do plochy Windows.

Aby bylo možné přesně přiřadit síťový provoz konkrétním uživatelům, Cloudflare doporučuje zakázat rychlé přepínání uživatelů, nebo alespoň nakonfigurovat registrace před přihlášením.